Bodovanje

Bodovanje igrača

Turniri Hrvatske disc golf lige kategoriziraju se prema sljedećim kriterijima:

 • Broju hrvatskih igrača koji su nastupili:
  • manje od 10 igrača u kategoriji (M/Ž)
  • 10 ili više igrača u kategoriji (M/Ž)
 • Broju odigranih rupa tokom regularnog dijela turnira* (finalne runde ne ulaze u zbroj, kao ni potencijalni sudden death u slučaju izjednačenja):
  • A - turniri sa 39 ili više rupa
  • B - turniri sa 38 ili manje rupa

* Primjeri kategorizacije turnira:
2 runde x 18 rupa = 36 (B kategorija)3 runde x 13 rupa = 39 (A kategorija)2 runde x 20 rupa = 40 (A kategorija)
Tablica Bodovanja HDGL 2020
Tablica bodovanja - HDGL 2020

U slučaju da dvoje ili više igrača dijeli mjesto na turniru, dodjeljuje im se aritmetička sredina bodova predviđena za taj plasman, zaokruženo na najbliži cijeli broj.

Broj rezultata koji ulaze u konačan poredak lige u omjeru sa ukupnim brojem turnira Hrvatske disc golf lige mora biti 75% broja turnira zaokruženo na najbliži cijeli broj. HDGL 2020 obuhvaća ukupno 12 turnira, a svakom igraču za ukupni zbroj bodovati će se 9 najboljih turnira po osvojenim bodovima. Ukoliko igrač odigra manje od 9 turnira u sezoni, u ukupni zbroj ulaze svi odigrani turniri, odnosno osvojeni bodovi.

Na turnirima sa više od 10 igrača u kategoriji, završetak turnira garantira minimalno 10 osvojenih bodova, bez obzira na plasman.

Ukoliko nakon svih odigranih turnira lige, 2 vodeća igrača imaju isti broj bodova u ukupnom poretku, pobjednik se odlučuje prema sljedećim kriterijima:

 1. veći broj osvojenih bodova na turnirima na kojima su oboje nastupili
 2. veći broj osvojenih pobjeda
 3. manji broj odigranih turnira (broje se i sudjelovanja na turnirima koji nisu ušli u ukupni poredak i sudjelovanja ukoliko igrač odigra DNF turnir)
 4. Bolji najslabiji rezultat (DNF se ne računa)
 5. Sudden death pravilo na posljednjem turniru od staze broj 1

Bodovanje klubova

U poredak klubova ulaze bodovi najbolje plasirana 4 predstavnika pojedinog kluba uz uvjet da minimalno po jedan rezultat bude u svakoj kategoriji (M/Ž).

Ukoliko klub nema predstavnika u jednoj kategoriji (M/Ž), tada u poredak ulaze samo 3 najbolja rezultata iz kategorije u kojoj je ostvaren plasman.

Sva odigrana kola ulaze u poredak klubova.