HDGL 2024

  

HDGL 2024

Hrvatska Disc Golf Liga najviše je nacionalno natjecanje u organizaciji Hrvatskog flying disc saveza. Pokrenuta je s ciljem promocije disc golfa kao sporta, a održava se od 2016. godine. Liga se sastoji od jednodnevnih i višednevnih turnira međunarodnog karaktera koji se održavaju pod okriljem svjetskog disc golf udruženja - PDGA (Professional Disc Golf Association).

U sezoni 2024. HDGL obuhvaća 10 turnira koji se održavaju u Varaždinskim Toplicama, Zagrebu, Labinu, Stubičkim Toplicama, Martinuševcu, Rijeci (Platak), Cerniku, Toplicama sv. Martin, Poreču i Varaždinu.

Varaždinske Toplice

Zagreb

Labin

Stubičke Toplice

Martinuševec

Platak

Cernik (Nova Gradiška)

Poreč

Varaždin

Toplice sv. Martin

Kalendar turnira - HDGL 2024

Klubovi

Disc golf klub Agram

Klub je osnovan 2019. godine s ciljem popularizacije disk golf sporta u gradu Zagrebu i šire. 

Treninzi kluba održavaju se na Bundeku ili na disc golf terenu u sklopu Kineziološkof fakulteta. Više o terminima treninga saznajte na našoj facebook stranici.

Disc golf klub Eagle

Disc golf klub EAGLE djeluje od 2018. godine na širem području Rijeke s ciljem okupljanja disc golf igrača. Ime EAGLE, klub je dobio po udarcu kojim se staza završava s dva bacanja manje od PAR vrijednosti. Također, simbol grada Rijeke je dvoglavi orao (eagle) pa se time dobiva poveznica između grada i kluba. 

Ciljevi kluba su promicanje, razvitak i unapređenje disc golfa kao sporta te okupiti zaljubljenike u prirodu koji se žele okušati u ovom brzorastućem i nadasve zanimljivom sportu. 

U blizini Rijeke, jedini teren na kojemu se igra disc golf, nalazi se na Platku, u sklopu Regionalnog sportsko-turističkog rekreacijskog centra Platak

Disc golf klub Varaždin

Disc golf klub Varaždin je osnovan 17. 7. 2011. od strane petero osnivača - Maje Šimenc, Danice Pajtak, Marka Šurlana, Akija Vuckovića i Dinka Šimenca. Cilj kluba je popularizacija disc golfa u Varaždinu i Hrvatskoj kroz organizaciju treninga, prezentacija i natjecanja. Uz to, klub nastoji pomoći članovima oko priprema za natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Želja i glavni cilj osnivača je dobiti odobrenje Grada Varaždina, ali i financijsku potporu, za postavljanje mini disc golf terena u središtu grada te većeg terena u šumi Jelačićki uz Dravu. Tereni su potrebni kako bi mogli organizirati redovita rekreativna natjecanja, treninge i druženja članova i svih građana zainteresiranih za disc golf.

Predsjednica kluba je Danica Pajtak, a tajnik Aleksandar Sudžuković.. 

Svi zainteresirani su dobrodošli i biti će nam drago da se jave i pridruže nam se u nekoj igri. 

Disc golf klub S.R.U.Z.

Disc dolf klub S.R.U.Z. (Sportsko rekreativna udruga Zagorje) je osnovan 2020. godine s namjerom da  privuče što veći broj građana kako bi se počeli baviti ovim sportom koji je  prilagođen za sve uzraste.

Članovi kluba disc golf koriste kao sport i tjelesnu aktivnost u svrhu potrebe za kretanjem i tjelesnom aktivnošću. Odazivom na treninge i odlaskom na sportska natjecanja svaki član kluba sam određuje i prilagođava aktivnost i intenzitet bavljenja ovim sportom. 

Disc golf klub Zrinski

Disc golf klub Zrinski iz Čakovca jedan je od najstarijih disc golf klubova u Hrvatskoj. Osnovan je davne 2008. godine, a trenutno mu je na čelu Snežana Nedelkovska. 

📬 Dr. V. Žganca 66, Čakovec

Flying disc klub Nova Gradiška

Flying disc klub Nova Gradiška je neprofitna udruga za promicanje sporta i rekreacije svih dobnih skupina te osoba sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju. Udruga je osnovana 15.05.2018. od osnivača: prof. TZK Mladen Šop, Željka Šebalj i Siniša Jezerčić.

FDK NG bavi se popularizacijom igara sa diskom. Godine 2018. bili su domaćini Otvorenog Prvenstva Hrvatske u ultimate-u te sudjelovali na Prvenstvu Hrvatske u Disc Golfu.

Flying disc klub Zagreb

Flying disc klub Zagreb najstariji je hrvatski flying disc klub, osnovan 2005. U početku je ultimate ekipa FDK Zagreba bila vrlo aktivna. Sudjelovala je na mnogim međunarodnim turnirima u široj regiji te je organizirala niz ultimate turnira u Zagrebu i Iloku. Nakon 2013. godine FDK Zagreb pokreće i disc golf sekciju koja je sve brojnija i vrlo uspješna. Član FDK Zagreb aktualni je trostruki osvajač HDGL i bivši dvostruki prvak Hrvatske (2017. i 2018.), a mlada članica kluba je osvojila brončane medalje u juniorskoj kategoriji na EP 2018. te na CEDGC 2019.  

Matični disc golf teren je onaj u sklopu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

🌐 https://www.facebook.com/frisbeezagreb/ 📬 B. Kašića 10, Zagreb