Sponzorstvo

Pregled

Hrvatska Disc Golf Liga (HDGL) pokrenuta je s ciljem promocije disc golfa kao sporta, a održava se od 2016. godine. Liga se sastoji od jednodnevnih i višednevnih turnira međunarodnog karaktera koji se održavaju pod okriljem svjetskog disc golf udruženja (PDGA). U turnirima HDGL-a, 2019. godine nastupilo je 32 igrača i igračica iz Hrvatske, dok je ukupna brojka, uključujući strance, oko 150.

U sezoni 2020, HDGL obuhvaća 12 turnira koji se održavaju u Varaždinskim Toplicama, Martinuševcu, Rijeci (Platak), Varaždinu, Toplicama sv. Martin te Poreču. Iako su svi turniri “open” karaktera, istaknuli bismo turnir u sklopu WGE (Women Global Event) - događaj na kojemu nastupa više od 3000 igračica diljem svijeta, a turnir u Hrvatskoj će se održati u Varaždinskim Toplicama 9. i 10. svibnja 2020.; te turnir u rujnu kao dio Balkan Disc Golf Tour-a - natjecanja koje se održava u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj.

Ciljevi

  1. Proimicanje natjecateljskih disc golf natjecanja
  2. Profiliranje Hrvatske disc golf reprezentacije za međunarodna natjecanja (Svjetsko timsko disc golf prvenstvo, Europsko i Srednjoeuropsko pojedinačno prvenstvo)
  3. Promicanje disc golfa kao rekreativnog sporta za sve spolove i generacije
  4. Poticanje društva na tjelesnu aktivnost

Sponzorstvo i Partnerstvo

U 2020. godini želimo natjecanja podignuti na nivo iznad čistog volonterstva te nam je za to potrebna Vaša pomoć.

U zamjenu za Vašu podršku nudimo oglašavanje putem:

  • naziva Lige (<sponzor> Hrvatska Disc Golf Liga)
  • službene stranice Lige (https://hdgl.hfds.hr/)
  • stranica Saveza i klubova sudionika Lige na društvenim mrežama
    • Facebook (Disc Golf Croatia, Disc Golf Varaždin, Disc golf klub Eagle, Platak Disc Golf, Disc golf klub Agram, Flying Disc Club - Nova Gradiška), Instagram (@croatiadiscgolf)
  • printanih i promotivnih materijala u sklopu Lige

Sponzorstvo

Generalni sponzor Lige - novčana potpora za održavanje lige; generalni sponzor ostvaruje pravo na imenovanje Lige te će se naziv i logotip koristiti u svim službenim korespondencijama.

Platinasti sponzor Lige - novčana potpora za održavanje lige i razvoj disc golfa; logotip platinastog sponzora koristi se u svim službenim korespondencijama.

Zlatni sponzor Lige - osigurava nagrade na kraju sezone za troje najboljih natjecatelja u svakoj kategoriji (M/Ž). Nagrade ne smiju biti novčane već u obliku poklona i/ili darovnih kartica.

Partnerstvo

Partneri Lige osiguravaju nagrade za sudionike te medijski prostor za promociju disc golfa i Lige.

Medijski pokrovitelji - medijski prate jedan ili više turnira u sezoni. Od medijskih pokrovitelja očekuje se objava najave turnira te popratni članak s izvještajem i rezultatima turnira i Lige. HFDS se obvezuje podijeliti članke putem svojih društvenih mreža.

Za više informacija te kako postati sponzor Lige, obratite se na liga@hfds.hr