Mars Springs

HRVATSKA DISC GOLF LIGA

U Varaždinskim Toplicama otvaranje HDGL 2020.

U subotu 7. ožujka, turnirom Mars Springs u Varaždinskim Toplicama, započinje peto izdanje Hrvatske disc golf lige. Mars Springs tradicionalni je disc golf turnir u organizaciji tvrtke Lagoda j.d.o.o. iz Varaždina koji se od 2015. godine održava početkom proljeća na disc golf terenu u sklopu Lječilišnog parka. Ovogodišnje izdanje igra se kao jednodnevni turnir pod okriljem svjetskog disc golf udruženje (PDGA) u dvije runde po 18 “rupa” u ženskoj (FPO) i muškoj (MPO) kategoriji. Natjecanje započinje u 11 sati s očekivanim trajanjem runde do 13 sati, dok će druga runda biti na rasporedu od 13:45 do 15:45.

Turnir je međunarodnog karaktera te se očekuje tridesetak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske te Srbije. Disc golf klub Varaždin nastupit će na turniru u gotovo najjačem sastavu, a istaknuli bismo četverostruku pobjednicu HDGL-a Danicu Pajtak te aktualnog prvaka Hrvatske Dinka Šimenca.

Foto: Mars Springs/Lagoda j.d.o.o.

Disc golf je sport tradicije duge gotovo 50 godina, a najpopularniji je u SAD-u te zemljama sjeverne i zapadne Europe. Disc golf se igra slično kao i klasičan golf uz razliku da umjesto udaranja loptice palicom, igrači bacanjem posebnih letećih diskova (kod nas poznatiji kao frizbi) pokušavaju pogoditi disc golf koš. Osnovna oprema potrebna za igru su plastični ili gumeni diskovi koji na tržište dolaze različitih težina i s različitim karakteristikama leta. Da bi počeli igrati disc golf nije potrebno puno truda, ali za usavršiti igru treba dosta treninga i strpljenja.

Pozivamo sve zaljubljenike u prirodu da se upoznaju sa ovim sportom te da se slobodno priključe bilo kojoj grupi natjecatelja kao tihi promatrači. Prema pravilniku natjecanja, za vrijeme bacanja zabranjeno je ometati igrače, ali svi sudionici će vas vrlo rado upoznati sa disc golfom za vrijeme tranzicije prema sljedećem bacanju.

Hrvatska Disc Golf Liga (HDGL) najviše je nacionalno natjecanje u organizaciji Hrvatskog flying disc saveza. Pokrenuta je s ciljem promocije disc golfa kao sporta za sve generacije kojeg podjednako mogu igrati žene i muškarci. U 2020. godini Liga obuhvaća 12 turnira koji se igraju na terenima u Varaždinskim Toplicama, Varaždinu, Martinuševcu, Toplicama Sveti Martin te na Platku i u Poreču. U sezoni 2020. na natjecanjima HDGL-a očekuje se 40-ak disc golfera iz 7 klubova diljem Hrvatske. Više o Ligi možete saznati na web-stranici lige: hdgl.hfds.hr

Program turnira:

10:30 - sastanak s igračima

11:00 - početak 1. runde

13:45 - početak 2. runde

16:00 - proglašenje pobjednika

Foto: Mars Springs/Lagoda j.d.o.o.